Nieuws7 nov '13 11:11Aangepast op 7 nov '13 14:04

Akkoord thuishulpen Sensire

Auteur: BNR Webredactie

De bijna 800 medewerkers van Sensire uit de Achterhoek zijn vanaf 1 januari 2014 in dienst van de thuiszorgorganisaties TSN of Zorgkompas. Sensire en de zeven Achterhoekse gemeenten betalen mee aan de overstap van de thuishulpen naar een nieuwe werkgever.

Sensire en de zeven Achterhoekse gemeenten betalen mee aan de overstap van de thuishulpen naar een nieuwe werkgever. De thuishulpen van Sensire bieden zorg aan ruim drieduizend mensen. Dat principeakkoord is onder leiding van waarnemer Hans Borstlap deze week bereikt, zo maakten de partijen donderdagmorgen in Ruurlo bekend.

"Als je hier de vreugde ziet van de vijftig thuiswerkmedewerkers die hier rondlopen, hebben zij overduidelijk gewonnen. Dat was ook het commentaar van de vakbondsvoorzitter, de man van de Abvakabo/FNV die ook aanwezig is; hij zei dat er een einde is gekomen aan de loondumping in de zorgsector", zegt verslaggever Laurens Boven.

Betaald
Grote woorden voor dit akkoord, maar het liegt er volgens Boven dan ook niet om: "Achthonderd ontslagen mensen bij Sensire kunnen aan de slag bij andere zorgaanbieders en dat wordt betaald door de gemeente en door de oude werkgever." 

De thuiszorg in de Achterhoek is maandenlang een probleem geweest, nadat Sensire bekendmaakte met die zorg te gaan stoppen. Onder aanvoering van vakbond Abvakabo/FNV kwamen de al ontslagen medewerkers veelvuldig in actie.

Gerelateerde artikelen