Nieuws4 mei '13 15:49

Drugsbende opgerold in Zuid-Spanje

Auteur: Thijs Baas

De Spaanse politie heeft in het zuiden van Spanje een bende drugssmokkelaars opgerold. Het gaat om twintig meerendeels Nederlandse smokkelaars.

Dat maakte de Spaanse politie zaterdag bekend. De criminelen wilden in Spanje kwekerijen uit de grond stampen met uit Nederland afkomstige grondstoffen voor hennepteelt. Ze teelden de hennep onder meer bij de plaats Fuengirola, om deze na het oogsten weer naar Nederland te brengen. Het gaat in totaal om vijftien plantages met ruim 13.000 hennepplanten.

Beslaglegging
De bende haalde daarnaast MDMA, een van de grondstoffen van ecstacy, van Nederland naar Spanje, waar ze werden verkocht aan de Costa del Sol. Op 23 panden werd beslag gelegd. Achttien daarvan bevinden zich in Nederland. In totaal vertegenwoordigen de panden een waarde van 4,4 miljoen euro.

De politie nam bovendien veertien luxeauto's en vier motoren in beslag, met een totale waarde van 1,1 miljoen euro. Tot slot werden elf dure horloges, bijna honderd mobiele telefoons, een revolver en drie precisieweegschalen meegenomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen