Nieuws25 jun '13 11:57

Britse probleemgezinnen worden uit bed gehaald

Auteur: Margreeth Fernhout

Zo'n 400.000 probleemgezinnen in Groot-Brittannië kunnen een wake-up call verwachten van ambtenaren. Zij bezoeken hen in de vroege ochtend om ze te bewegen die dag te gaan solliciteren of naar school te gaan.

Daarover schrijven Britse media waaronder The Telegraph dinsdag. Staatssecretaris Danny Alexander van Financiën kondigde maandag aan dat de staat 200 miljoen pond (235 miljoen euro) in de begroting van 2015-2015 extra beschikbaar stelt om deze probleemgezinnen te helpen.

Drie generaties werklozen
De regering wil met dit geld drugsverslaafden binnen het gezin naar afkickklinieken sturen en mensen die werkloos zijn aan werk helpen. Volgens de oppositie zijn er delen van Groot-Brittannië waar drie generaties nooit hebben gewerkt en van overheidssubsidies leven.

Deze gezinnen kosten jaarlijks gemiddeld 15.000 pond, hoewel er ook gezinnen zijn die iedere jaar 330.000 pond uit de schatkist krijgen. Maar van dat geld wordt 84 procent besteed aan het oplossen van de problemen, niet aan het voorkomen ervan.

Na de rellen in Londen in 2011 ontstond bij de regering de overtuiging dat er meer gedaan moet worden aan probleemgezinnen en hele wijken waar weinig mensen een behoorlijke baan hadden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen