Nieuws7 nov '13 10:18Aangepast op 7 nov '13 19:52

Schutter verstopt zich in huis Reuver

Auteur: BNR Webredactie

De man die vanochtend vroeg een vrouw neerschoot en zich daarna verschanste in een huis in het Limburgse dorp Reuver, heeft zijn 3-jarige dochtertje gegijzeld. Dat heeft de politie bevestigd. Het is onbekend of er nog meer mensen in het huis zijn.

De man houdt zich nog altijd schuil. Onderhandelaars proberen met hem te praten, maar het is niet duidelijk hoe de gesprekken verlopen. De vrouw is naar een ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe het met haar gaat.

Vrouw neergeschoten
Een buurman zei tegen de regionale zender L1 dat de man en zijn ex-vrouw op straat hadden geworsteld om het kind. Daarbij zou hij de vrouw hebben neergeschoten. Vervolgens zou de man het meisje hebben meegetrokken.

Volgens buurtbewoners was de vrouw, geboren in 1987, een paar dagen geleden ingetrokken bij haar ouders na de breuk met de verdachte. Of het incident bij haar ouderlijk huis gebeurde, is echter niet duidelijk. De politie kan alleen zeggen dat de man zich niet in zijn eigen woning heeft verschanst.

De politie heeft het huis aan de Zonnedauw omsingeld. Buiten staan agenten in kogelwerende vesten. De wijde omgeving is afgezet. De politie roept mensen op om 'binnen te blijven en niet de straat op te gaan'.

Basisschool ontruimd
De nabijgelegen basisschool De Triolier is uit voorzorg ontruimd. De kinderen zijn in een rij, bewaakt door agenten, naar een cultureel centrum gelopen.

Gerelateerde artikelen