Nieuws20 dec '13 06:08Aangepast op 20 dec '13 07:45

Tientallen gewonden na instorting dak Londens theater

Auteur: BNR Webredactie

Meer dan 80 mensen zijn gewond geraakt toen gisteravond een deel van plafond van het Londense Apollo Theatre instortte tijdens een voorstelling. Zeven mensen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. Er zijn geen meldingen van doden.

"Een deel van het plafond viel op het publiek dat de voorstelling bekeek. Het plafond nam delen van de balkons mee'', vertelde een woordvoeder van de brandweer.

Onder de toeschouwers brak paniek uit door de instorting. Getuigen zagen mensen die uit het theater kwamen en bedekt waren onder puin en stof. Sommige mensen zaten onder het bloed of huilden. Veel mensen hebben verwondingen aan het hoofd.

Balkon
De Nederlander Daan Weddepohl, in het theater tijdens het ongeluk: "Opeens begonnen mensen op te staan op het bovenste balkon. "Get out!" riep iemand. Toen zag ik het dak verzakken en rende weg."

"Toen ik een paar meter weg was onder het dak, kwam alles naar beneden. Op het balkon en op stalles. Helemaal beneden", zegt Weddepohl. "Misschien heeft het dak het balkon meegenomen. Dat kon ik niet meer zien."

Het theater aan Shaftesbury Avenue in het theaterdistrict West End zat donderdag bijna vol met ongeveer 720 mensen, onder wie veel families. Ze waren gekomen voor de populaire voorstelling The Curious Incident of the Dog in the Night-Time.

Het is nog onduidelijk wat de instorting heeft veroorzaakt.

Gerelateerde artikelen