Nieuws11 aug '12 13:14Aangepast op 11 aug '12 15:37

Update | Bruine zaterdag in Europa

Auteur: Fleur de Bruijn

Geen officiële zwarte zaterdag, maar toch is het erg druk op de Europese wegen, veel drukker dan verwacht.

Op het hoogtepunt stond in Frankrijk 630 kilometer file. In de loop van de middag nam de drukte snel af, rond half drie stond er nog zo'n 420 kilometer.Volgens de ANWB werd op het hoogtepunt 500 kilometer file verwacht. In Frankrijk gaan veel mensen nog op vakantie.

Bumper aan bumper
De Route du Soleil in Zuid-Frankrijk, de A6 en A7 tussen Lyon en Montelimar, stond rond het middaguur met 80 kilometer file voor het grootste deel muurvast. Dat gold eveneens voor de A9 bij de Spaanse grens. Ook op de A71 tussen Orléans en Clermont-Ferrand rijden auto's bumper aan bumper, net als op de A10 tussen Parijs en Bordeaux.

Rimini
In Italië lijkt vooral Rimini populair als bestemming, gezien de file die is ontstaan op de A14 naar de badplaats. Terugkeerders verstoppen de A22 richting de Brennerpas.

Om nog onduidelijke redenen is de oprit naar de Gotthardtunnel in noordelijke richting afgesloten, waardoor de automobilisten daar zeker een uur en drie kwartier moeten wachten. De andere kant op, van Zwitserland naar Italië, is de wachttijd een half uur.

München en Hamburg
Ook in Duitsland is het druk met lange files rondom München en Hamburg. In het noorden van Duitsland passeren zaterdag vooral veel Duitsers en Scandinaviërs die de vakantie achter de rug hebben.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen