Nieuws2 jul '13 16:49

Vakanties naar Egypte gaan gewoon door

Auteur: Pieter van den Akker

Vakanties naar Egypte gaan ondanks de onrust  in het land gewoon door. Dat bevestigen touroperators aan BNR na een rondgang. Alleen reizen naar hoofdstad Caïro gaan niet door. Voor dat gebied geldt een negatief reisadvies.

Morgen loopt er in het land een ultimatum af: als president Mursi de crisis niet heeft opgelost, grijpt het leger in. Voor Isropa Reizen, gespecialiseerd in reizen naar Egypte, is dat geen aanleiding om reizen te annuleren. "Zeker niet", zegt directeur Raymond Hoevenaar op BNR.

Vinger aan de pols
"Onze reizen gaan normaal gesproken ook langs Caïro, maar op dit moment hebben we geen reizen geboekt die die stad aandoen. De eerste reizen staan gepland voor Luxor en Hurana. Dat zijn tot nu toe bestemmingen waar geen onrust is. We hebben de vinger aan de pols en we horen niet van onlusten."

Mochten er morgen onlusten uitbreken in de toeristische gebieden, dan kunnen zijn klanten kostenloos annuleren, verzekert hij. "Natuurlijk. Dat gaat in samenspraak met het Garantiefonds Reisgelden, Stichting Garantiefonds en het Calamiteitenfonds. Op het moment dat er een negatief reisadvies is, zullen we maatregelen nemen om die mensen of terug te halen of te annuleren voor mensen die nog niet zijn gegaan. Daarvoor moet er dus wel een negatief reisadvies zijn. "

Boekingen
Er is dagelijks contact met de agenten in Egypte om goed op de hoogte te blijven. Er worden nog steeds reizen geboekt naar het land aan de Rode Zee. "Het gekke is", zegt Hoevenaar, ''dat Egypte als bestemming ongeveer hetzelfde boekt als vorig jaar. Maar dat is meer een verschuiving naar de Rode Zee toe, naar steden als Luxor en Aswan."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen