Nieuws8 jun '11 15:40Aangepast op 8 jun '11 19:09

ANWB: Strippenkaart te vroeg afgeschaft

Auteur: Saskia van Huijgevoort

De ANWB vindt dat de strippenkaart te vroeg wordt afgeschaft. Eind juni en begin juli stappen zeven provincies over op de OV-chipkaart maar volgens de reizigersorganisatie zijn er nog teveel problemen. Dat schrijft de ANWB in een brief aan de Tweede Kamer, meldde de organisatie woensdag.

Volgens de ANWB moet de reiziger de mogelijkheid hebben om te kiezen voor een papieren kaartje, zolang er nog geen duidelijkheid is over de oplossing voor een aantal problemen rondom de chipkaart.
ANWB vindt dat minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur daarom moet wachten met de afschaffing van de strippenkaart in Overijssel, Gelderland, Flevoland, Noord-Holland en Friesland (30 juni) en Zeeland en Limburg (7 juli).
De commissie-Meijdam onderzoekt op dit moment nog knelpunten van de ov-chipkaart. Gebruikers betalen onder andere een dubbel opstarttarief als ze met verschillende vervoerders reizen. Ook gaat de commissie voorstellen doen voor een nieuwe landelijke organisatiestructuur voor de chipkaart.
Luister rechts naar de reactie van Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB.
En mocht u nu ook zo'n vergeetachtige reiziger zijn die steeds vergeet uit te checken, dan kunt u dat nu op een nieuwe website doen: claimer.nl. Klik rechts op het fragment voor meer informatie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen