Nieuws21 jun '11 20:47Aangepast op 22 jun '11 09:07

Strippen binnenkort écht van de baan

Auteur: Thijs Baas

Het gefaseerd afschaffen van de strippenkaart in alle regio's kan met de recente verbeteringen en aanpassingen gewoon doorgaan. Dat meldt minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Woensdag zal de Tweede Kamer zich opnieuw over de kwestie buigen. De VVD-bewindsvrouw wijst er in haar brief op dat er (door lagere overheden) kosten zijn gemaakt om die data te communiceren. Als er nieuwe data komen dan leert de ervaring dat dat ook financiële claims met zich meebrengt. Zij wil daarom dat het gefaseerd stoppen doorgaat. Aan het 'wensenlijstje' van de Kamer wordt gewerkt, oordeelt zij.
Kinderziektes
Eerder stapten de stadsregio's Amsterdam en Rotterdam en de provincie Zuid-Holland al volledig over op de ov-chipkaart. Veel Tweede Kamerleden menen echter dat er nog te veel kinderziektes kleven aan een totale overstap op de chipkaart. Onder meer vanwege de vermeende hogere kosten voor de klant waren PVV en SP al tegen volledige digitalisering. Inmiddels hebben GroenLinks en PvdA zich ook gekeerd tegen een al te rigoureuze afschaffing van de strippenkaart. 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen