Nieuws7 dec '11 11:31Aangepast op 7 dec '11 14:25

Makkelijker toeslag aanvragen, wijzigen

Auteur: BNR Webredactie

Het aanvragen of wijzigen van toeslagen voor zorg, huur of kinderopvang wordt een stuk eenvoudiger. Burgers kunnen voortaan via een aparte website hun tegemoetkoming regelen.

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën maakt dat plan woensdag bekend. Nu moeten ontvangers hun toeslagen nog aanvragen en wijzigen via een papieren formulier of een programma dat op internet te vinden is.

Overzicht
De website www.toeslagen.nl is het sluitstuk van een nieuw toeslagensysteem bij de Belastingdienst, dat ervoor moet zorgen dat toeslagen minder vaak achter aangepast moeten worden. "De site biedt een handig overzicht van de aangevraagde toeslagen. Ook een wijziging doorgeven wordt zo eenvoudiger. Meer duidelijkheid en minder gedoe'', aldus Weekers.

Drukte verwacht
Vanaf deze week ontvangen ruim 6 miljoen huishoudens de jaarlijkse beschikking voor in totaal 8 miljoen huur-, zorg- en kinderopvangtoeslagen en het kindgebonden budget. De Belastingdienst zet enkele honderden medewerkers extra in om de verwachte grotere drukte bij de BelastingTelefoon en balies op te vangen.

Gerelateerde artikelen