Nieuws21 mrt '13 07:42

Japan houdt de stemming erin

Auteur: BNR Webredactie

Op de beurs in Tokio werd de opmars donderdag na een vrije dag voortgezet.

Het handhaven van het stimuleringsbeleid door de Federal Reserve in de Verenigde Staten en de hoop op meer stimuleringsmaatregelen in Japan zorgden voor een positieve stemming. De Nikkei eindigde 1,3 procent hoger op 12.635,69 punten. Dat is het hoogste niveau sinds september 2008.

De Japanse exportbedrijven bleven profiteren van de goedkopere Japanse yen, die dit jaar al met zo’n 11 procent in waarde is gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Elektronicaconcern Sony was het meest verhandelde aandeel en klom 1,8 procent. Concurrent Canon won 1,3 procent.

Internetbedrijf Yahoo Japan steeg ruim 4 procent na een verhoging van de dividendverwachting voor het boekjaar dat eindigt op 31 maart.

De andere belangrijke effectenbeurzen in het Verre Oosten lieten overwegend kleine verliezen zien. De All Ordinaries in Sydney sloot met een verlies van 0,1 procent en in Seoul zakte de Kospi 0,4 procent.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,2 procent lager. De Shanghai Composite klom 0,2 procent. Uit cijfers van de Britse bank HSBC bleek dat de Chinese industrie in maart verder is gegroeid.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen