Nieuws18 feb '13 11:48

Van Hanegem geeft Advocaat verbale tik

Auteur: BNR Webredactie

Willem van Hanegem haalt hard uit naar Advocaat in zijn column in het AD. "Jammer dat een man van mijn generatie en met zo'n mooie carrière zo liegt, draait en zo'n slapjanus is."

'De Kromme' is boos over uitspraken van Advocaat in een interview met Johan Derksen op RTL 7. Advocaat ging in op de ruzie die de twee hadden tijdens het EK van 2004 waarbij Van Hanegem de assistent-bondscoach was van Advocaat.

Neer slaan
Van Hanegem verving Advocaat op de persconferentie na de wedstrijd waarin Advocaat Arjen Robben zeer ongelukkig wisselde. Van Hanegem zei grappend toen "Advocaat neer te slaan", als hij nog een keer zo'n wissel zou voorstellen. Die uitspraak leidde tot een hoog oplopende ruzie tussen de twee voetbalcoryfeeën.

Advocaat zei in het interview dat hij er nog steeds moeite mee heeft dat Van Hanegem dat gezegd heeft. Het raakt bij Van Hanegem blijkbaar ook nog steeds een snaar, want die reageerde in zijn column: "Ik wilde de kou uit de lucht halen, zoals Dick graag wilde. Ik heb er spijt van omdat deze flapdrol er anno 2013 nog steeds over loopt te zeuren en te liegen. Tegen anderen, nooit in mijn gezicht."

'Appeltje te schillen'
Volgende week bij Feyenoord - PSV zouden de twee elkaar tegen het lijf kunnen lopen. Daar hoopt Van Hanegem wel op: "Ik heb nog een appeltje met hem te schillen. Ik hoop dat hij zondag in De Kuip een keer probeert het in mijn gezicht te zeggen. Ik vrees alleen, zijn angsten kennende, dat hij dat niet durft."

Gerelateerde artikelen