Nieuws8 dec '11 15:14

Melkert kandidaat voor hoge functie

Auteur: BNR Webredactie

Voormalig PvdA-leider Ad Melkert is door het kabinet voorgedragen voor de functie van directeur-generaal van de ILO.


Uitstekende kandidaat
Melkert is volgens het kabinet een uitstekende kandidaat om de huidige directeur-generaal Juan Somavía uit Chili op te volgen. "Melkert heeft in zijn loopbaan bewezen de sociale dialoog een warm hart toe te dragen en in staat te zijn bruggen te slaan tussen de belangen van overheden, werkgevers en werknemers'', laat het ministerie weten.

VN-gezant
Melkert werkte de afgelopen jaren als speciaal VN-gezant voor Irak. Daarvoor werkte hij bij het VN-ontwikkelingsprogramma UNDP en de Wereldbank. Van augustus 1994 tot augustus 1998 was Melkert minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ook was hij Tweede Kamerlid voor de PvdA en jarenlang fractievoorzitter. In 2002 was hij lijsttrekker, als opvolger van Wim Kok.

ILO
De ILO is een organisatie van de VN, waarbinnen overheden, werkgevers en werknemers met elkaar overleggen over onderwerpen rond arbeid. De organisatie pleit onder meer voor goede bescherming van werknemers en zet zich in tegen kinder- en dwangarbeid. De verkiezing voor een nieuwe directeur-generaal zal op 28 mei plaatsvinden. Somavía legt zijn functie eind september neer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen