Nieuws2 feb '13 15:55Aangepast op 2 feb '13 21:04

Linkse Turkse organisatie eist aanslag op

Auteur: BNR Webredactie

De man die vrijdag een zelfmoordaanslag pleegde bij de Amerikaanse ambassade in de Turkse hoofdstad Ankara is met behulp van DNA-testen geïdentificeerd als lid van de linkse beweging DHKP-C.

DHKP-C had eerder op de dag de aanslag al opgeëist via haar website. Bij de aanslag kwamen vrijdag twee mensen om het leven en raakten twee mensen gewond.

Zelfmoordterrorist Ecevit Sanli blies zichzelf op bij een zij-ingang van het ambassadegebouw. Daarbij kwam een Turkse bewaker om het leven en raakten twee mensen gewond.

Aanhoudingen
De staatszender TRT meldde zaterdag dat de Turkse autoriteiten zaterdag drie mensen heeft aangehouden in verband met de aanslag. De aanhoudingen zijn volgens de Turkse zender verricht in Istanbul en Ankara.

De Amerikaanse autoriteiten riepen vrijdag op voorlopig niet naar consulaten in Turkije te gaan, omdat zij bang zijn voor meer aanslagen. De in de jaren '70 opgerichte groepering DHKP-C heeft al een groot aantal aanslagen op haar naam staan. De groepering is fel anti-Amerikaans en staat zowel in de Verenigde Staten als Turkije op de lijst van terroristische organisaties.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen