Nieuws10 dec '12 14:53Aangepast op 10 dec '12 17:00

No-show Ruby in Berlusconi-proces

Auteur: Mijke Hurkx

Het Marokkaanse meisje Ruby, dat als minderjarige seks zou hebben gehad met de Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi, is maandag niet komen opdagen bij de rechtbank in Milaan.

Volgens advocaten van Berlusconi is ze in het buitenland en staat haar mobieltje uit. Ruby had moeten getuigen in de zaak tegen Berlusconi.

Bunga-bunga
Berlusconi staat terecht voor het bevorderen van prostitutie van minderjarigen en voor machtsmisbruik. Ruby was op de seksfeestjes bij Berlusconi thuis, die de mediamagnaat zelf aanduidt als 'bunga-bunga'.

Familie van
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de ex-premier na een diefstal Ruby uit een politiecel 'bevrijd' door te bellen en te zeggen dat zij familie is van de toenmalige Egyptische president Hosni Mubarak. De verdediging geloofde Berlusconi dat echt en kan Ruby dat bevestigen.

Vertragingstactiek
Het OM repte maandag over een vertragingstactiek. Berlusconi, die tot november 2011 premier was, probeerde als regeringsleider de talrijke rechtszaken tegen hem te vertragen door te stellen dat hij het te druk had met regeren.

Volgens hoofdofficier Ilda Boccassini wil Berlusconi koste wat het kost voorkomen dat hij in het Ruby-proces wordt veroordeeld vóór de parlementsverkiezingen die naar verwachting in februari worden gehouden. Berlusconi (76) hoopt daarna opnieuw premier te worden als leider van een centrumrechts blok.

Niet voor het eerst
Het OM wees er maandag op dat eerder getuigen van de verdediging niet zijn komen opdagen, het zoveelste bewijs voor vertragingstactiek van de ex-premier die eerder door verjaring onder veroordelingen uitkwam. De rechters hebben Ruby opnieuw gedagvaard voor 17 december en de Italiaanse politie opdracht gegeven haar te zoeken "op het hele nationale grondgebied'', vinden Italiaanse media.Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen