Nieuws15 dec '11 11:11Aangepast op 15 dec '11 11:35

Rutte bezoekt militairen in Kunduz

Auteur: BNR Webredactie

Premier Mark Rutte heeft de afgelopen dagen voor het eerst een bezoek gebracht aan de politietrainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz. Hij wilde met eigen ogen zien hoe de missie loopt.

Ook wilde Rutte de Nederlanders die meedoen aan de missie persoonlijk een hart onder de riem steken. In de volle Nederlandse bar op Kamp Kunduz zei Rutte tegen de militairen dat er altijd veel politieke discussie over militaire missies is.

Trots
Maar volgens hem bestaat er geen twijfel over dat er bij de politiek en de bevolking "100 procent’’ steun is voor het werk dat ze doen. Hij zei tijdens het bliksembezoek: "Weet dat Nederland als één man achter jullie staat en ongelooflijk trots is op uw werk."

Diezelfde boodschap had Rutte dinsdag ook voor de Nederlanders in Mazar-e-Sharif, waarvandaan vier Nederlandse F-16-gevechtsvliegtuigen de missie ondersteunen. Zowel in Mazar-e-Sharif als in Kunduz sprak de premier met de militairen. Velen van hen gingen vervolgens op de foto met de premier, die casual gekleed was in een spijkerbroek en een blauwe trui.

Groot applaus
Veel militairen hadden pas op het laatste moment te horen gekregen dat de minister-president zou langskomen. De komst van commandant der strijdkrachten Peter van Uhm, die met Rutte meereisde, was wel aangekondigd. "Ik zou zeggen: een heel groot applaus voor jullie zelf", zei Rutte, waarop de militairen direct zijn "bevel" opvolgden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen