Nieuws16 jan '13 17:40Aangepast op 16 jan '13 22:08

Dijsselbloem op koffie bij Juncker

Auteur: BNR Webredactie

Jeroen Dijsselbloem bezoekt vrijdag Jean-Claude Juncker, voorzitter van de eurogroep. Dijssebloem is de meest genoemde opvolger van Juncker. Een gesprek tussen de vertrekkende en inkomende voorzitter?

Gaat Juncker vrijdag al vast een paar tips geven aan Dijsselbloem? Maandag valt in ieder geval het besluit over wie de nieuwe voorzitter van de eurogroep wordt. En de kans dat Jeroen Dijsselbloem dat wordt, is ondertussen heel erg groot.

Juncker, die maandag na 7 jaar wil aftreden, zei eerder dat hij 'redenen heeft aan te nemen dat Dijsselbloem hem opvolgt'. Later zei hij nog eens dat zijn opvolger één van de Benelux-talen spreekt.

Eurolanden
Dijsselbloem wordt sinds half december genoemd als kandidaat om Juncker op te volgen als voorzitter van de belangrijke eurogroep. Ondertussen lijkt Dijsselbloem de enig overgebleven kanshebber. Hij zei gisteren dat hij met PvdA-leider Diederik Samsom en premier Mark Rutte heeft gesproken over de mogelijkheid dat hij voorzitter van de eurogroep wordt.  Als hij het wordt, blijft Dijsselbloem ook minister.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen