Nieuws8 okt '12 12:45

Verzekeraar adviseert om niet te verzekeren

Auteur: Arjan Meesterburrie

Wij van WC-eend adviseren...geen WC-eend. Volgens verzekeraar Interpolis kunnen consumenten in veel gevallen beter sparen dan dat ze een aanvullende zorgverzekering of dure tandartspolis sluiten.

Interpolis stelt dat we oververzekerd zijn. Maar liefst 88 procent van de Nederlanders heeft een aanvullende zorgpolis, maar veel mensen hebben geen idee wat de polisvoorwaarden zijn. Bijvoorbeeld wat een fysiobehandeling kost en of de premie wel in verhouding staat tot wat wordt vergoed, schrijft het AD.

Dat beaamt directeur Edmond Hilhorst van Independer.nl bij BNR's Diana Matroos: "Het is heel veel het geval geweest dat mensen dekkingen en verzekeringen hebben die ze eigenlijk helemaal niet nodig hebben."

Sparen of verzekeren?
Volgens directeur Arné van den Boom van Interpolis kan sparen in veel gevallen verstandiger zijn dan een extra verzekering: "Als schadeverzekeraar zeggen wij: Bepaal eerst welke risico's je zelf kunt dragen en welke je met preventiemaatregelen kunt beperken. De risico's die daarna over blijven moet je verzekeren."

De verzekeraar gaat daarom in samenwerking met de Rabobank mensen helpen kiezen tussen sparen of verzekeren: "Via internetbankieren van de Rabobank is het mogelijk om verzekeringen van Interpolis af te sluiten. In diezelfde omgeving kan de klant makkelijk een bedrag doorschuiven naar zijn spaarrekening voor zorgkosten die mogelijk op zijn pad komen."

Enthousiasme bij Independer.nl
Directeur Edmond Hilhorst van vergelijkingssite Independer.nl reageert op BNR enthousiast over de plannen van Interpolis: "Verzekeraars staan niet zo heel positief qua imago in de pers de laatste jaren, dus ze proberen nu de klant meer centraal te stellen en ik denk dat dit een heel goed voorbeeld is van Interpolis."

Onlangs zei voorzitter Jos Baeten van de Raad van Bestuur van ASR Nederland op BNR ook al dat consumenten voor veel zaken dubbel verzekerd zijn.

Verzekeraars in zwaar weer

Maar voor de verzekeraars worden het zware tijden als klanten zich minder gaan verzekeren en nu de assurantiebelasting fors omhoog gaat, zegt Hilhorst:

"De kippen met gouden eieren zijn inmiddels behoorlijk geslacht. De polissen waar heel veel aan verdiend werd, die worden praktisch niet meer verkocht. De hypotheekmarkt ligt op z'n gat en dan heb je ook nog de assurantiebelasting en allerlei verzekeringen die minder nodig zijn.

Dus verzekeraars zijn erg bezig met kostenbesparing en de winstniveau's van een aantal jaar terug worden zeker niet meer gehaald."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen