Nieuws3 nov '12 20:28

Jongen van 18 naar de ruimte

Auteur: Fleur de Bruijn

Als ie maar geen voetballer wordt, zong Boudewijn de Groot. En wat als je zoon ruimtereiziger wil worden? dat kan ie toch nooit betalen zegt u? Wel dus.

Een jongen van 18 uit Helmond heeft als eerste een ruimtereis gekocht bij Media Markt. Het bedrijf stunt met deze en andere aanbiedingen in het kader van het 12,5-jarig bestaan. De jongen komt de ruimtetrip zondag afrekenen bij het filiaal in Eindhoven, aldus een woordvoerder.

Waar doet ie t van?
De ruimtereis wordt verkocht voor een bedrag van 73.333 euro. Dat is dezelfde prijs als 'normale' kopers betalen, maar bij deze aanbieding zit volgens de woordvoerder een pakket apparatuur van 6600 euro inbegrepen.

Hoe de jongen dit kan betalen, is niet bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat de Helmonder zijn ruimtereis maakt vanaf het vliegveld Hato op Curaçao.

Richard Branson
Wanneer de jongen de ruimte ingaat is nog niet bekend. Volgens Media Markt beginnen de eerste commerciële ruimtevluchten vanaf Curaçao in 2014. Het is de vraag hoe reëel dat is. Het bedrijf dat de vluchten wil uitvoeren, Space Experience Curaçao (SXC), heeft een straatlengte achterstand op rivaal Virgin Galactic van zakenman Richard Branson.

Virgin maakte in 2004 de eerste testvlucht en hoopt ergens in de komende jaren de eerste betalende klanten naar de ruimte te brengen. Het toestel van SXC is nog in ontwikkeling.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen