Nieuws24 okt '11 11:03Aangepast op 24 okt '11 18:39

Frijters, Aegon starten consumentenbank

Auteur: BNR Webredactie

René Frijters, de ondernemer die beleggersbank Alex groot maakte, bouwt met geld van verzekeraar Aegon aan een nieuwe consumentenbank.

De nieuwe bank zal particuliere klanten een compleet pakket diensten bieden, inclusief betaalrekeningen en pinpassen. Dat bevestigen Frijters en Aegon.

Klantbelang
"Ik wil een consumentenbank bouwen waarin het klantbelang echt voorop staat", zegt Frijters. "Bankieren kan veel gemakkelijker en transparanter gemaakt worden."

Een woordvoerder van Aegon: "René Frijters wil een revolutionaire nieuwe bank starten en Aegon gelooft in dat initiatief."

De nieuwe Aegon-bank, die voorlopig nog "De Bank van Morgen" als werktitel heeft, gaat aantrekkelijke spaarproducten aanbieden. Peter Verhaar, mede-oprichter van Alex Beleggersbank, ziet het avontuur van Aegon wel zitten. De onvrede van veel mensen over hun huidige bank, die vaak als onpersoonlijk worden ervaren en hun klanten het gevoel geven slechts een nummertje te zijn, zal veel mensen over de streep trekken.

Hypotheken
Voordeel voor Aegon zelf is bovendien dat de verzekeraar makkelijker zijn eigen hypotheken kan financieren. Verhaar verwacht niet dat de nieuwe bank nog een keer in de woekerpolissen zal trappen.

Lees meer op de website van Het Financieele Dagblad.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen