Nieuws6 mrt '13 10:33

Verdachte aangehouden voor dood echtpaar

Auteur: BNR Webredactie

De politie heeft een verdachte aangehouden in Groningen in de zaak van het gedode echtpaar uit Aduard. Dat meldt de politie

De verdachte is een 40-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. De politie kwam de man op het spoor na verklaringen van getuigen.

Het echtpaar werd gisteren gevonden in het Hoendiep, een kanaal tussen Groningen en Hoogkerk. De politie meldde gisteren dat de twee door een misdrijf om het leven zijn gekomen.

Het echtpaar werd  sinds maandag vermist. Zij hadden een afspraak met iemand die hun boot wilde kopen. Op de boot van het echtpaar zijn sporen aantroffen die wijzen op een misdrijf. Of de verdachte de mogelijke koper van de boot is, wilde een woordvoerder van de politie niet zeggen. De man is volgens hem geen bekende van het echtpaar. Over het motief van de moord is nog niets bekend.

De politie zei eerder nog dat ze probeerde te achterhalen hoe het contact tot stand is gekomen tussen het echtpaar en de potentiële koper.

Dinsdag had de politie op meerdere plaatsen sporenonderzoek gedaan. Het ging om de plekken in en rond het kanaal bij Hoogkerk waar de lichamen van de 70-jarige man en 68-jarige vrouw werden gevonden. Ook op de locatie waar hun boot lag en waar hun auto werd gevonden, werd gezocht, net als in hun huis.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen