Nieuws7 mrt '12 11:56

CDA wil parlementaire enquête corporaties

Auteur: Harmen Simon Teunis

Het CDA wil een parlementaire enquête naar de woningcorporaties. De partij klaagt dat de laatste jaren de incidenten bij de corpraties zich opstapelen, met één constante: een gebrek aan toezicht.

"Omdat vooral de huurders de klappen moeten opvangen van (mogelijk) falend beleid, is het van belang dat het parlement een grondig onderzoek doet naar het stelsel.''

Het CDA wil dat er onderzoek wordt gedaan naar het systeem, het beheer, het interne toezicht en de positie van de huurders bij woningcorporaties. Ook de rol van banken, toezichthouders en gemeenten moet erbij worden betrokken.

De zorgelijke situatie bij Vestia is voor de CDA-fractie alleen maar de druppel. De Tweede Kamer praat daar donderdag over.

Inbreng D66
Woningcorporaties die in de financiële problemen komen, moeten maar een deel van hun bezit verkopen. Want als een particuliere huiseigenaar zijn hypotheek niet meer kan opbrengen. moet hij dat ook. Dat gaat Kees Verhoeven van D66 donderdag inbrengen tijdens het debat over de uit de hand gelopen situatie bij de corporatie Vestia.

De tobbende corporatie kan huizen voor een scherpe prijs verkopen aan huurders die daar wel oren naar hebben, of anders aan gezonde woningcorporaties.

Gerelateerde artikelen