Programma17 mrt '13 23:15

BNR Rens de Jong | Chaos in Cyprus, interessante vacatures in Europa en Vietnamees sextoerisme

Auteur: BNR Webredactie

Het parlement van Cyprus heeft de stemming over het Europese reddingplan uitgesteld. Ze hebben alleen vandaag nog om iets beslissen, voordat de banken op het eiland dinsdag weer opengaan. Moeten spaarders op Cyprus gedwongen meebetalen? En wat betekent dat op de lange termijn voor de veiligheid van onze eigen spaarcenten?

Rens de Jong
Rens de Jong

De tijd tikt weg in Cyprus, want dinsdagochtend gaan de banken op het eiland weer open. Komt het parlement van Cyprus er vandaag wel uit?

Redding
We horen onze correspondent in Cyprus over de laatste stand van zaken en het sentiment onder de bevolking. Ook horen we onze haagse verslaggever en één van de vele economen die dit weekend gehakt maakten van het reddingsplan.

Vacatures
Er zijn twee interessante banen beschikbaar gekomen. Zowel Van Rompuy, de voorzitter van de Europese Raad, als Ashton, de buitenlandchef van de EU stoppen er mee in 2014. Wat hebben ze gedaan met hun mandaat? Hoe kan het beter en natuurlijk, wie moet hen opvolgen?

Sextoerisme
Een delegatie Vietnamezen komt vandaag naar ons land om te leren hoe wij omgaan met onze sexindustrie. Wat hebben we in de aanbieding voor de Aziaten? 

Dat en meer in BNR Rens de Jong, van 6.00 tot 9.30 uur.

Gerelateerde artikelen