Nieuws16 jun '11 16:16Aangepast op 16 jun '11 18:42

Weiner stapt uit Huis van Afgevaardigden

Auteur: Harmen Simon Teunis

Het einde van 'Weinergate' lijkt in zicht. De in opspraak geraakte Democratische politicus Anthony Weiner zal zijn functie als lid van het Huis van Afgevaardigden neerleggen. Volgens de New York Times zou hij dat tegen vrienden hebben gezegd.

Onlangs doken pikante foto’s op die hij via Twitter had verstuurd naar vrouwen. De parlementariër loog vervolgens over de kwestie. Hij zei dat zijn Twitteraccount was gehackt en dat iemand anders verantwoordelijk was voor de verzending van de afbeeldingen. Later bekende Weiner dat hij niet de waarheid had verteld
Obama
In de afgelopen week uitten partijgenoten steeds meer druk uit op Weiner om zijn functie neer te leggen. President Barack Obama zei maandag in een interview dat hij zou aftreden als hij in de schoenen van Weiner zou staan.
Twee weken verlof
Het Huis van Afgevaardigden verleende Weiner maandag twee weken verlof. Weiner zelf maakte zondag al bekend dat hij zich zou laten behandelen om een betere echtgenoot en een gezonder persoon te worden. Tot nog toe legde Weiner oproepen van Democratische leiders om op te stappen naast zich neer. Maar donderdag werd de druk blijkbaar alsnog te groot.
Weinerschandaal
Amerikaanse media besteden veel aandacht aan de perikelen rond Weiner. De achternaam van de politicus is in plat Amerikaans een ander woord voor penis. Het regende dan ook woordgrappen over het 'Weinerschandaal'.
Luister rechts naar de bijdrage van Reinout van Wagtendonk, BNR-correspondent in de Verenigde Staten

Gerelateerde artikelen