Nieuws8 aug '13 09:12

Vermeende terroristen Jemen dood door drone

Auteur: ANP Nieuws

Zeker zes mogelijke Al Qaeda-terroristen zijn vandaag gedood door een aanval met een Amerikaanse drone, een onbemand vliegtuigje. Dat meldden Jemenitische regeringsfunctionarissen.

Het is de zesde aanval in minder dan 2 weken. Sinds eind juli zijn al zeker 20 vermeende aanslagplegers om het leven gekomen door een drone. Bij de jongste aanval, in de provincie Maareb in het zuidoosten van Jemen, opende het vliegtuigje het vuur donderdagochtend vroeg op twee voertuigen in de woestijn. Die vlogen in brand. Getuigen zagen de drone na de aanval nog een tijdje rondcirkelen, voordat het toestel wegvloog.

De activiteiten van terroristische groeperingen in Jemen zijn de laatste tijd flink toegenomen. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Nederlanders in Jemen dinsdag dringend geadviseerd om het land te verlaten wegens het verhoogde risico van aanslagen. Ook de Amerikanen en de Britten hebben hun landgenoten teruggeroepen en ambassades in Noord-Afrika en het Midden-Oosten gesloten.

De veiligheidsdiensten van Jemen lieten woensdag weten een aanslag op olie- en gasinstallaties te hebben verijdeld. Al-Qaeda zou ook een provinciehoofdstad in het oosten hebben willen innemen.

Jemen is een van de weinige landen waarvan Washington erkent dat er militanten met drones worden aangevallen. De Amerikanen weigeren commentaar te geven op dergelijke incidenten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen