Nieuws13 jun '13 11:37

Vakantieganger kan niet meer zonder internet

Auteur: Melvin Captein

Internet en vakanties, die combinatie is niet meer weg te denken. Dat we onze vakanties steeds meer online boeken weten we. Maar inmiddels kunnen we ook op vakantie niet meer zonder mail en Facebook. 

Dat blijkt uit een onderzoek naar onze vakantiegewoontes anno 2013.

Audrey Denkelaar, communicatiemanager van Allianz Global Assistance licht de bevindingen tegenover BNR toe."We zien dat mensen op vakantie niet zonder internet kunnen. Ze vinden het belangrijk dat ze op hun vakantieadres online kunnen. Als verzekeraar adviseren we mensen dan ook goed te kijken wat de waarde van hun spullen is. Die is de laatste jaren natuurlijk erg toegenomen met alle smartphones, tablets en navigatiesystemen die meegaan."

Staycation
Een andere uitkomst van het onderzoek is dat mensen ondanks de crisis nog steeds veel op reis gaan. Dat staat in contrast met de staycation-trend die eerder voorspeld werd, legt Denkelaar uit. "Staycation wil zeggen dat je in de vakantieperiode thuisblijft en dagtrips maakt. Maar uit het onderzoek blijkt dat 40 procent van de Nederlanders minstens één keer op reis gaat. 39 procent is zelfs van plan meerdere vakanties te boeken."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen