Nieuws4 jun '13 19:30

DTI stopt: 5000 vakantiegangers de pineut

Auteur: ANP Nieuws

Touroperator DTI uit Hoofddorp kan niet meer aan zijn verplichtingen voldoen en stopt zijn activiteiten. Circa 5000 Nederlandse vakantiegangers die bij het bedrijf een reis hadden geboekt, zijn hierdoor gedupeerd.

Zij kunnen hun al vooruitbetaalde reissommen terugkrijgen van het Nederlandse garantiefonds SGST. Dat heeft een woordvoerster van het garantiefonds dinsdag gezegd.

De meeste gedupeerden hadden een vakantie geboekt in Turkije. Circa 180 mensen die bij DTI hadden geboekt, verblijven daar al. SGST probeert er voor te zorgen dat zij hun vakantie kunnen afmaken en op de geboekte dag kunnen terugkeren, laat de woordvoerster weten. Zij schat dat met de schadeloosstelling "grofweg'' 1 miljoen euro is gemoeid.

DTI is onderdeel van het Turkse reisconcern Kayi Group, dat in grote financiële problemen is geraakt. Behalve de touroperator uit Hoofddorp hebben ook de Duitse reisorganisator GTI en de Turkse luchtvaartmaatschappij Sky Airlines, eveneens eigendom van Kayi Group, hun activiteiten gestaakt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen