Nieuws19 dec '13 14:14

Man steekt zich in brand op Sint-Pietersplein

Auteur: BNR Webredactie

Een 51-jarige Italiaan heeft zichzelf donderdagochtend op het Sint-Pietersplein in Rome in brand gestoken. Hij is in ernstige toestand in een ziekenhuis opgenomen.

De man was met een fles benzine naar het Vaticaan gekomen, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Op het plein goot hij de brandbare vloeistof over zijn kleren en stak hij zichzelf in brand met een aansteker. Ooggetuigen repten over een menselijke fakkel.

Brandblusser
Iemand schoot hem te hulp en probeerde de vlammen te doven met zijn jas. Twee agenten slaagden daar uiteindelijk in met een brandblusser, ongeveer 30 seconden nadat de man zichzelf in brand had gestoken. Hij heeft derdegraads brandwonden opgelopen op 48 à 50 procent van zijn lichaamsoppervlak, aldus de behandelende artsen. Ook de twee agenten die hem hielpen, moesten zich laten behandelen, wegens ademhalingsmoeilijkheden en brandwonden aan hun handen.

Het motief voor de poging tot zelfverbranding is onbekend. Naast de man werd het telefoonnummer van zijn dochter gevonden. Hij blijkt een getrouwde man uit de Italiaanse hoofdstad te zijn die werkt als straathandelaar.

Gerelateerde artikelen