Nieuws6 mrt '12 12:12Aangepast op 6 mrt '12 20:56

Boze leraren en ludieke acties [update]

Auteur: Karin Backx

Een bomvolle Amsterdam Arena is dinsdag het toneel van een demonstratie tegen de bezuiningen in het passend onderwijs. Er zijn in totaal zo'n 50.000 stakende leraren naar het voetbalstadion gekomen, waarmee dit de grootste staking in het onderwijs ooit is.

Minstens 1737 scholen staken vandaag. De leraren betogen tegen de bezuinigingen van minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs.

Het kabinet wil 300 miljoen euro bezuinigen op het passend onderwijs. Volgens de scholen kunnen leerlingen die extra hulp nodig hebben, die niet krijgen als er wordt bezuinigd. Het gaat dan bijvoorbeeld om leerlingen met dyslexie of ADHD.

Kwaliteit van onderwijs
Ook eisen de leraren een verbetering van de kwaliteit van het onderwijs voor alle kinderen. De staking wordt georganiseerd door de vakbonden AOb, CNV Onderwijs, AVS, FvOv en Abvakabo FNV.

Vorig jaar was er ook al een grote demonstratie tegen de voorgenomen bezuiniging van 300 miljoen euro. Daar kwamen destijds duizenden medewerkers in het passend onderwijs op af.

Ludieke acties
Maar het kan ook anders. De Maerten van den Velde basisschool in het Zuid Hollandse Stompwijk voert ludieke acties. Daar vrezen ze de bezuinigingen, maar wordt niet gestaakt. BNR-verslaggever Jeroen Stans nam een kijkje. Luister via deze link. 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen