Nieuws19 okt '12 17:35

Skivriend Friso niet vervolgd voor ongeluk

Auteur: Pieter van den Akker

De skivriend van prins Friso, Florian Moosbrugger, wordt niet vervolgd. Moosbrugger was de begeleider van Friso bij zijn ongeluk in Lech.

Het Openbaar Ministerie heeft dat vanmiddag gemeld tegen de Oostenrijkse omroep ORF.

Ervaren skiërs
De Oostenrijker Moosbrugger was aanvankelijk aangeklaagd wegens het ongeluk waardoor prins Friso al sinds februari in coma ligt. De twee vrienden waren aan het skiën in een gevaarlijk gebied toen Friso werd bedolven door een lawine.

Justitie seponeert de zaak omdat zowel Florian als Friso ervaren skiërs waren. "Ze wisten dat er bij het skiën op diepe sneeuw een lawine kan ontstaan.''

Koningin Beatrix had de vriend van Friso al niets kwalijk genomen na het ongeval. Ze toonde juist veel medeleven met hem en zijn moeder.

Opluchting in Lech
In Lech wordt met opluchting gereageerd. Burgemeester Ludwig Muxel vindt het terecht dat hotelierszoon Florian niet wordt vervolgd. De band met de Nederlandse koninklijke familie blijft hecht, ook na het ongeluk. "De band is juist nog hechter geworden'', zei de burgemeester. De koninklijke familie komt al tientallen jaren in Lech voor de wintersport.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen