Nieuws25 sep '12 07:18

Prins Friso 44 jaar

Auteur: Fleur de Bruijn

Prins Friso is dinsdag 44 jaar geworden. Het is zijn eerste verjaardag sinds het ski-ongeluk afgelopen winter.

en ligt sinds begin maart in het Wellington ziekenhuis in zijn woonplaats Londen.

Friso kwam op 17 februari in het Oostenrijkse Lech onder een lawine terecht en liep daardoor een ernstige hersenbeschadiging op waardoor hij in coma raakte. Artsen van het ziekenhuis in Innsbruck lieten destijds weten dat de prins mogelijk nooit meer bij bewustzijn komt. Na het verblijf in Innsbruck werd hij overgebracht naar het ziekenhuis in Londen voor verdere behandeling en verzorging. Zijn echtgenote prinses Mabel en zijn twee dochters Luana en Zaria kunnen dan ook gemakkelijk op bezoek gaan.

Geen verandering
Prins Willem-Alexander liet tijdens een fotosessie in de zomer weten dat er sinds de diagnose in Innsbruck geen verandering is opgetreden in de toestand van zijn broer. Zodra er verandering optreedt, zal de Rijksvoorlichtingsdienst dat naar buiten brengen.

'Prins deed ogen open
Bisschop Tutu: prins Friso deed ogen openTutu: prins Friso opende even zijn ogenPrins Friso deed zijn ogen open en glimlachte toen zijn vrouw, prinses Mabel, hem begroette. Daarna zakte de prins weer weg in coma. Dat zei bisschop Desmond Tutu vrijdagavond in het programma College Tour. . Daarna zakte de prins weer weg in coma. Wanneer dat zou zijn gebeurd, is niet duidelijk. Ook zou Friso hebben bewogen toen Mabel hem kuste.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen