Nieuws26 jul '11 08:40

Kapotjeskrapte dreigt voor Britten

Auteur: Thijs Baas

Door een conflict met zijn latexleverancier dreigt een tekort aan condooms van marktleider Durex. Moederbedrijf Reckitt Benckiser ligt overhoop met de Indiase leverancier TTK, die de helft van de voorbehoedsmiddelen van Durex levert.

Vooral in Groot-Brittannië dreigt daardoor een probleem met de voorraad beschikbare condooms. Wereldwijd worden jaarlijks ongeveer 2,7 miljard condooms verkocht, waarvan de Indiërs er 1,3 miljard voor hun rekening nemen. Durex heeft een marktaandeel van 40 procent, maar in juni stond Durex in de rechtbank van Londen lijnrecht tegenover TTK. Reckitt Benckiser eiste dat de Indiërs de stilgelegde productie en leverantie van condooms weer zou hervatten. Die claim werd afgewezen en de beide partijen zijn doorverwezen naar de Indiase rechtbank.
Voldoende voorraad
Volgens Durex Nederland zal de condoomkrapte Nederland niet treffen. "We hebben op tijd voldoende voorraad binnengehaald om uit de problemen te blijven. Het hangt er wel van af hoe lang het conflict gaat duren. Bepaalde varianten vliegen sneller uit de winkel. Verschillende fabrieken maken nu eenmaal verschillende soorten condooms. Het is even de vraag hoe snel je door een bepaalde variant heen gaat." 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen