Nieuws10 mrt '13 12:22Aangepast op 10 mrt '13 13:42

Nederlandse vrijwilligster omgebracht in Ghana

Auteur: BNR Webredactie

Een Nederlandse hulpverleenster is vrijdag in Ghana vermoord, dat bevestigt Buitenlandse Zaken.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat Afke Kuipers (25) uit Groningen door een 'geweldsdelict' om het leven is gekomen. Ze zou zijn neergeschoten.

Overval
Volgens de Nederlandse stichting NeViSo is Kuipers het slachtoffer geworden van een overval in de stad Tema. Ze was samen met drie andere Nederlandse vrijwilligers en drie Roemenen onderweg naar huis toen het gebeurde, zegt voorzitter Richard Yeboah van NeViSo.

De andere vrijwilligers bleven ongedeerd en zijn allen in het weekend naar huis gevlogen. Het project tegen kinderarbeid waaraan ze werkten, is voorlopig stilgezet.

Kuipers was sinds begin februari als vrijwilliger in Ghana. Yeboah: "Ze was een bevlogen persoon die zich echt wilde inzetten voor anderen.''

Bende
Tema is een havenstad in het zuiden van Ghana, in dezelfde regio als de hoofdstad Accra. Onlangs werd er al alarm geslagen over een gewapende bende die het gemunt heeft op buitenlanders.

Volgens Ghanese media zijn begin februari zeker drie buitenlanders aangevallen. Onder hen was een Spaanse vrouw die door twee mannen op motorfietsen werd neergeschoten en beroofd. Dezelfde bende zou ook een Duitser en een Egyptenaar hebben neergeschoten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen