Nieuws15 aug '12 11:33

IJs met alcohol gaat als een raket

Auteur: Melvin Captein

Niks vanille- of aardbeienijs, maar bier-ijs, grappa-perenijs of een citroen-proseccosorbet. IJs met alcohol is deze zomer helemaal hot.

In de studio bij BNR's Harme Pijpers was het vanmorgen een waar proef-festijn. Reggy Gunn, mede-oprichter van ijsmaker Frozen Dutch had diverse van zijn vernieuwende ijssoorten meegebracht. Terwijl er druk geproefd werd van het prosecco-citroen en kersen-wijn ijs, vertelde Gunn welke doelgroep hij met zijn alcoholische sorbets wil bedienen.

Rock 'n Roll
"Hoewel het ijs betreft richten we ons in eerste instantie niet op een jeugdige doelgroep. Het is meer een culinair product." De ongebruikelijke combinatie werd bedacht in samenspraak met GrapeDistrict, een jonge keten van wijnhandelaren. "Op het Parade-festival van een jaar geleden was het een grote hit, dus besloten we bekers op de markt te brengen. Normaal is alcohol met ijs combineren meer iets voor chefkoks. Wat dat betreft zijn we als retailer een uitzondering. We zijn aan het rock 'n rollen met smaak."

Uienijs
De producten die gebruikt worden voor het ijs worden van dichtbij gehaald. "Dat wil zeggen dat we qua smaken gebruik maken van producten die in Nederland te krijgen zijn. Zo maken we bijvoorbeeld komkommer-dille en bieten-yoghurt ijs." Niet iedere combinatie is echter even geslaagd, bekent Gunn. "We hebben een keer geprobeerd om gecaramelliseerd uienijs te maken, maar dat was wel iets te aromatisch zodra je het deksel opende. Je werkt dan ook voor een hele kleine markt, dat kunnen de chefkoks beter doen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen