Nieuws28 aug '12 23:35Aangepast op 29 aug '12 08:04

Vlaams parlementslid bedreigt Martin

Auteur: Mijke Hurkx

Een lid van het Vlaamse parlement heeft via Twitter Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, min of meer met de dood bedreigd.

"Niet zeveren, als we samen leggen (public funding) dan kunnen we toch een Albanees vinden én betalen die #MichèleMartin neerlegt..kandidaten?'' luidt de tweet van volksvertegenwoordiger Jurgen Verstrepen.

"Voor weinig geld opgeruimd, veel goedkoper dan n klooster bewaken en btw, in DDR was er geen proces,'' aldus Verstrepen via Twitter.

Ironie
Er is nu al weken massale verontwaardiging aan de gang hier in Vlaanderen", zegt Verstrepen woensdag tegen BNR. "En aangezien ik nogal actief ben op sociale networksites - dat is een beetje mijn vakgebied ook - had ik een ironische tweet uitgestuurd. Een beetje een Antwerpse manier van kritiek geven van 'laat de klus geklaard worden'. Ook om te zien wat de reactie erop zou zijn, omdat ik ook van discussie hou. Ik sta bekend om 'freedom of speech'."

Of hij nog steeds achter zijn tweet staat? "Ik vind dat het, om discussie te voeren, kan. Het is een beetje kort door de bocht om te zeggen dat ik oproep iemand te vermoorden of dat ik een huurmoordenaar wil. Trouwens, die kan je veel makkelijker vinden in Antwerpen, daar moet je geen tweet voor uitsturen."

Discussie
Verstrepen vindt niet dat hij heeft opgeroepen tot geweld. "In mijn ogen niet. In mijn ogen is het een tweet die discussie opwekt. Ik vind dat we, ook in Vlaanderen, op een hellend vlak zitten dat je meteen in de verdediging wordt geduwd als je bepaalde zaken ter discussie stelt. De essentie is de vervroegde vrijlating van iemand die in Vlaanderen gehaat wordt vanwege het feit dat ze weerloze kinderen heeft laten sterven. Als zo iemand vroeger vrij komt en de politiek en de wetten liggen onder vuur; discussieer dan eens ten gronde. Ik heb vroeger talkradio-programma's gemaakt, dat is wat ik een beetje mis tegenwoordig."

Gerelateerde artikelen