Nieuws20 jun '13 08:28

'Rotterdamse wethouder praat voor zijn beurt'

Auteur: BNR Webredactie

Het Rotterdamse gemeentebestuur heeft volgens Ibn Ghaldoun niet het recht om de leerlingen van de school over te plaatsen. Woensdag liet de onderwijswethouder weten dat Rotterdam daar plannen voor heeft, maar bestuursvoorzitter Ayhan Tonca gaat nog geen moment uit van sluiting, zegt hij op BNR.

"Ik denk dat de wethouder weer voor zijn beurt praat over mogelijke sluiting van deze school. De enige die over sluiting gaat ben ik, samen met de ouders en de staatssecretaris. De staatssecretaris heeft aangegeven dat hij rustig het onderzoek van de Inspectie en het OM wil afwachten. Ik denk dat dat op dit moment de beste lijn is om te volgen. Onrust zaaien onder de ouders, zoals de wethouder doet, vind ik niet gepast voor een Rotterdamse wethouder."

Tonca ziet die onrustig (nog) niet vertaald in het aantal aanmeldingen voor het nieuwe schooljaar. "De aanmeldingsprocedure is bij ons al in april afgerond. Leerlingen zijn gewoon aangemeld bij ons op school. Je krijgt wel vragen van ouders die willen weten hoe het nou zit. 'Wat zegt de wethouder allemaal' en 'wat gaat er nu gebeuren?' Dat is wat de wethouder bewust aan het doen is."

Voorbarig
Tot zijn blijdschap heeft Tonca recent ook goede ervaringen met ouders. "Zij zeggen dat ze voor deze school staan en dat ze bewust hebben gekozen voor voortgezet islamitisch onderwijs. En er zijn ook islamitische organisaties die zeggen dat ze er achter staan. De wethouder is dus echt heel erg voorbarig bezig."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen