Nieuws13 mrt '13 18:38

Woonbond in actie tegen huurverhoging

Auteur: BNR Webredactie

De woonbond gaat huurders én verhuurders oproepen om in opstand te komen tegen de inkomensafhankelijke huurverhoging, die gisteren door de Eerste Kamer is goedgekeurd.

Nu de inkomensafhankelijke huurverhoging door de Eerste Kamer is gekomen, komt de Woonbond in actie. Huurders gaan, afhankelijk van hun inkomen, tussen de 2,5 procent en 6,5 procent meer huur betalen. "Wij zijn niet blij met de verhoging. De wet is bovendien in strijd met de privacy en de maatregelen zijn volstrekt willekeurig", zegt Ronald Paping, directeur van de Woonbond

"De verhuurdersorganisaties, onze lidorganisaties, zijn nu aan bod. Die gaan verhuurders adviseren: doe dit niet", zegt Paping. "Dat is geen garantie dat verhuurders niet de inkomenafhankelijke huren gaan invoeren. Maar ik denk dat veel verhuurders gehoor geven aan de oproep."

Puinzooi
Paping gaat ook de huurders voorlichten. "We gaan ze vertellen dat ze bezwaar kunnen maken tegen de inkomensafhankelijke huurverhoging." Als veel huurders een bezwaar gaan indienen tegen de verhoging, kan dat de nieuwe wet flink frustreren, denkt Paping.

"Ik denk dat de invoering van de wet een puinzooi wordt, en dat we volgend jaar overstrappen op een andere methode, de huursombenadering."

Gerelateerde artikelen