Nieuws22 mei '13 16:41

Beurzen blij met Bernanke

Auteurs: Fleur de Bruijn en BNR Webredactie

De Europese beursgraadmeters gingen woensdag in de late middaghandel eensgezind omhoog. Beleggers reageerden op de Amerikaanse centralebankpresident Ben Bernanke.

Bernanke waarschuwde het Amerikaanse Congres woensdag dat het voortijdig afbouwen van het monetaire steunbeleid het herstel van de Amerikaanse economie in gevaar kan brengen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde ruim een uur voor het slot 0,5 procent hoger op 372,13 punten. De MidKap noterde vlak op 551,07 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tussen 0,4 en 0,8 procent. Op Wall Street stond de Dow-Jonesindex 0,8 procent in de plus.

Het stimuleringsbeleid van de Federal Reserve wordt gezien als een belangrijke aanjager van de recordreeks op Wall Street. Dinsdag liet de president van de centrale bank van St. Louis al weten dat het programma voorlopig door moet gaan. Andere centrale bankiers vinden dat het moet worden afgebouwd. Bernanke stelde woensdag dat een voortijdige afbouw een einde kan maken aan het herstel van de economie.

Gerelateerde artikelen