Programma3 mrt '12 09:18

BNR op zaterdag: Gezond, Denktank, Duurzaam en Generatie Einstein

Auteur: Anne-Marieke Baanders

Elke zaterdag zendt BNR van 10:00 tot 12:00 programma's uit over gezondheid, wetenschap, duurzaamheid en de nieuwe generatie Einstein.

10:00 uur tot 10:30 uur - BNR Gezond:
Over de vraag hoe zorgondernemers en zorgverzekeraars elkaar beter kunnen vinden als het gaat om vergoedingen van zorg, gaat Harmke Pijpers in gesprek met onder andere zorgondernemer en internist Sabine Pinedo en Hans van Putten, ook een zorgondernemer en oprichter van onder meer de Thomashuizen.

10:30 uur tot 11:00 uur -  BNR Duurzaam:
Alle energiebedrijven claimen vol in te zetten op duurzame energie. Maar bij welke maatschappij moet u zijn voor echt groene stroom? Een pilot-vissersschip gaat uitwijzen hoe duurzaam én rendabel vissen op platvis kan zijn. Verder een fashion shopper gemaakt van een autoband.

11:00 uur tot 11:30 uur - BNR Denktank:
Over het populisme van Pim Fortuyn praat Harmke Pijpers met Jasper Muis, hij dook de geschiedenis in om de opkomst van Fortuyn te verklaren. Daarnaast volgen we de ontwikkeling van het 3D-printen op de voet. Hedwig Heinsman legt uit waarom het nu al mogelijk is kamers en hele huizen te printen en hoe gerecycled plastic wordt hergebruikt.

11:30 uur tot 12:00 uur - BNR Generatie Einstein:
Jeroen van Vliet van 'De Smaak van' en Michel Jansen van de Kleinste Soepfabriek zijn te gast en komen vertellen hoe je een pure smaak in een potje vangt. Hoe kun je je bewuster worden van wat je eet, waar vinden we de pure smaak en hoe maak je hier een goedlopend bedrijf van.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen