Nieuws8 mrt '11 07:08

Duizenden Tunesiërs op de vlucht

Auteur: Edme Koorstra

Het Italiaanse eiland Lampedusa krijgt een nieuwe stroom immigranten uit Noord-Afrika te verwerken. Gisteren zijn veertien boten met meer dan duizend migranten op de kust aangekomen.

Sinds de val van president Ben Ali wordt de grens nauwelijks bewaakt. Daardoor stroomt het Italiaanse eiland Lampedusa vol met vluchtelingen. Al meer dan 7000 Tunesiërs strandden op dit eilandje, en dat wordt de Italianen te veel.
Toegangsdeur naar Europa
In het weekend kwamen al honderd migranten aan. Er zitten honderden bootvluchtelingen in overvolle opvangkampen op het eiland, dat de 'toegangsdeur naar Europa' voor Afrikaanse migranten wordt genoemd.
De migranten die de afgelopen tijd zijn gekomen, zijn vooral Tunesiërs die hun geluk willen beproeven in Europa. In totaal zijn enkele duizenden mensen aangekomen. De exodus begon in januari nadat het Tunesische volk president Zine El Abidine Ben Ali had verjaagd.
Noodsituatie
Italië had de toestroom in februari als een noodsituatie bestempeld. Het land riep de hulp in van de andere EU-landen voor de opvang van de immigranten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen