Nieuws23 mei '13 16:35Aangepast op 23 mei '13 18:01

'Mogelijk beelden van auto vader bij vindplaats'

Auteur: BNR Webredactie

De auto van de vader van Ruben en Julian is mogelijk op video vastgelegd bij de vindplaats in Cothen.

Op camerabeelden van een particulier is een auto te zien, die in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 mei twee keer stopt bij de duiker waar de broertjes gevonden zijn.

De politie maakt wel een voorbehoud. "Uit analyse van de beelden is niet zeker op te maken dat het de auto van de vader betreft. Er is geen persoon zichtbaar'', zegt een woordvoerder. Toch lijkt het waarschijnlijk dat het om de vader gaat. De tijdstippen passen in de tijdlijn van de route die de man aflegde.

Op de camerabeelden is te zien dat er om 02.37 uur een auto stopt bij de plaats waar de jongens dood zijn aangetroffen. De auto blijft 12 minuten staan en rijdt dan om 02.49 uur weg in de richting van ’t Goy over de Kanaaldijk-Noord. Om 03.01 uur verschijnt de auto weer bij de duiker, staat daar stil en rijdt om 03.12 uur weg in de richting van Cothen. Om 03.15 uur registreert een bewakingscamera een auto net voorbij de kruising Hoeksedijk-Wijkersloot. "Van deze beelden is het vermoeden dat het de auto van de vader betreft'', zegt de politiewoordvoerder.

Facebook
De moeder van de broertjes sprak donderdag op Facebook haar dank uit voor alle steun die zij heeft ervaren. "Ik mis mijn jongens verschrikkelijk :"-(   ", schreef zij op de Facebookpagina 'Steun de moeder van Ruben en Julian'. "Ik waardeer jullie betrokkenheid enorm, het is hartverwarmend dat er zo veel mensen meeleven en net als ik op een goede afloop hadden gehoopt. Dank jullie wel voor alles.''

Milieu
De familie van Ruben en Julian heeft mensen die met hen meeleven dringend verzocht om geen bloemen of kaarten te sturen. Een van de jongens hield zich erg bezig met milieu en duurzaamheid en zou dat om die reden niet gewild hebben.

De familie heeft donderdag de stichting RuJu opgericht. Deze stichting wil geld inzamelen voor een 'nader te bepalen doel' om de kinderen blijvend te herinneren. "De familie beseft dat iedereen zeer meeleeft en ervaart dat als erg positief. Maar ze willen graag rekening houden met de wens van de kinderen'', zegt Remco Meijer, oprichter van RuJu. Meijer organiseerde in de afgelopen weken zoektochten in de omgeving van Zeist.

Eerder wees de moeder al een plan af van burgemeester Koos Janssen van Zeist om in het hele land wensballonnen op te laten. Ballonnen veroorzaken ook milieuvervuiling. Nu heeft de familie iedereen die iets wil doen gevraagd om zondagavond tussen 19 en 20 uur een kaarsje aan te steken en dat voor het raam te zetten.

Gerelateerde artikelen