Nieuws24 feb '12 16:05

Politici aangeslagen door nieuws Friso

Auteur: Bart Tuinman

Ook de politiek reageert aangeslagen op het slechte nieuws over prins Friso. Tweede Kamerleden betuigen hun medeleven via tweets en andere mededelingen.

Fractievoorzitter Stef Blok van de VVD: "Wij hadden zó gehoopt op beter nieuws. Wij voelen ons in deze verdrietige tijd zeer betrokken bij de koninklijke familie." Zijn collega Sybrand van Haersma Buma van het CDA zegt zeer geraakt te zijn door het bericht over de toestand van de prins. "Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw en kinderen en de rest van zijn familie."

Wilders
PVV-leider Geert Wilders noemt het vreselijk nieuws. "De PVV leeft intens mee met de koninklijke familie en wenst hen heel veel sterkte nu".

PvdA
Waarnemend PvdA-fractievoorzitter Jeroen Dijsselbloem heeft in een brief aan koningin Beatrix "ons intens medeleven" overgebracht. "Onze gedachten gaan uit naar u en uw familie, in het bijzonder prinses Mabel en de kinderen. Wij wensen u kracht en troost toe in deze bijzonder moeilijke tijden", laat de PvdA-fractie weten.

SP
SP-leider Emile Roemer spreekt van "heftig en verdrietig nieuws'' over de prins. "Ik wens de prins en de koninklijke familie heel veel sterkte en kracht toe." GroenLinks-fractievoorzitter Jolande Sap: "Het is verschrikkelijk tragisch dat prins Friso een ernstige hersenbeschadiging heeft opgelopen. Wij leven ontzettend mee met de familie."

CU
De fractievoorzitter van de ChristenUnie, Arie Slob, vindt het bericht "zeer ernstig". SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij: "We leven mee en bidden voor hem en zijn familie." Het duo van de Partij voor de Dieren, Marianne Thieme en Esther Ouwehand, vinden het "vreselijk" en "verschrikkelijk".

VVD
Ook andere Tweede Kamerleden laten weten mee te leven. Helma Neppérus van de VVD spreekt van een "drama", haar partijgenoot Jeanine Hennis van een "nachtmerrie". Diederik Samsom van de PvdA is "diep geraakt", zijn partijgenote Anja Timmer heeft 'kippenvel'. Ineke van Gent, van GroenLinks, vindt het "erg" en mede-GroenLinkser Liesbeth van Tongeren "vreselijk". Iedereen is ook erg begaan met de familie. Boris van der Ham, van D66, spreekt van een "mokerslag" voor de Oranjes.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen