Nieuws3 mei '12 16:47

Bin Laden's laatste boodschap

Auteur: BNR Webredactie

Vandaag publiceerde de Military Academy West Point een aantal brieven van Osama bin Laden, waarin hij zijn vrees voor het einde van al-Qaeda uitsprak.

Bin Laden zag met lede ogen aan hoe de leiders van zijn terroristische organisatie stuk voor stuk werden gedood en concludeerde dat dit al-Qaeda ernstig had verzwakt. Uit zijn laatste geschriften blijkt ook dat Bin Laden plannen heeft willen maken om de Amerikaanse president Barack Obama en generaal David Petraeus te laten vermoorden, meldt NRC.nl.

De brieven werden vorig jaar door Navy SEALs gevonden tijdens de bestorming van de schuilplaats van Bin Laden. West Point publiceerde vandaag zo'n 200 pagina's aan brieven, vanuit het Arabisch naar het Engels vertaald, waarvan de laatste in april 2011 werd geschreven.

PR-campagne?
In de brieven bespreekt Bin Laden ook zijn zorgen over de dalende steun voor al-Qaeda onder moslims. Daarom wilde hij de aanslagen in de moslimwereld stoppen en de focus weer terugschuiven naar "het gewenste doelwit", de Verenigde Staten. Op die manier zou hij het vertrouwen in de Jihad onder de moslimgemeenschap hebben willen herstellen.

De Amerikaanse chef terreurbestrijding, John Brennan, stelt dat de laatste woorden van Bin Laden bevestigen dat de Verenigde Staten veiliger af zijn sinds de dood van de leider van al-Qaeda. Dat schrijft persbureau AP.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen