Nieuws10 mei '13 18:00

Ontvoerder Castro is vader zesjarig meisje

Auteur: BNR Webredactie

Ariel Castro is de vader van het zesjarige meisje dat in gevangenschap is geboren in zijn huis in Cleveland. Een DNA-test heeft dat uitgewezen.

Castro wordt ervan verdacht dat hij drie vrouwen heeft ontvoerd en jarenlang heeft vastgehouden en verkracht. De vermiste vrouwen zijn deze week gevonden. Het meisje werd ook door de politie aangetroffen. Een van de ontvoerde vrouwen is haar moeder.

Dinsdag werden drie vrouwen teruggevonden die zo'n 10 jaar geleden werden ontvoerd: Amanda Berry (27), Gina DeJesus (23) en Michelle Knight (32).

Buurman
De vrouwen en het kind werden aangetroffen in een huis in de Amerikaanse stad Cleveland, niet ver van de plek, waar ze voor het laatst waren gezien, aldus de politie. Een buurman was naar het huis gegaan, nadat hij geschreeuw had gehoord. Een van de vrouwen belde vervolgens met zijn telefoon het noodnummer van de politie.

De drie vrouwen werden in aparte zaken als vermist opgegeven. Amanda Berry verdween in april 2003, één dag voor haar 17e verjaardag. DeJesus was 14 jaar oud toen ze in april 2004 verdween. De derde vrouw, Michelle Knight, zou op 21-jarige leeftijd als vermist zijn gemeld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen