Nieuws4 sep '13 07:10Aangepast op 4 sep '13 10:37

Ontvoerder Cleveland dood gevonden in cel

Auteur: ANP Nieuws

De Amerikaanse ontvoerder Ariel Castro, die jarenlang drie vrouwen gevangen hield en misbruikte, is dood.

EPA
EPA

Gevangenispersoneel vond de 53-jarige Castro hangend in zijn cel. Hij heeft hoogstwaarschijnlijk zelfmoord gepleegd, melden Amerikaanse media.

Buschauffeur Castro ontvoerde zijn slachtoffers tussen 2002 en 2004 en sloot hen op in zijn huis in Cleveland. In mei van dit jaar werden ze bevrijd, nadat een buurman een van hen om hulp had horen schreeuwen.

Castro werd vorige maand veroordeeld tot een levenslange celstraf, plus een symbolische 1000 jaar extra. Om te voorkomen dat hij de doodstraf zou krijgen had hij schuld bekend op alle 937 aanklachten waaronder verkrachting, vrijheidsberoving en moord op een ongeboren baby van een van de vrouwen. De ontvoerder had haar zwangerschap beëindigd. Een andere zwangerschap resulteerde in de geboorte van een dochter, die nu 6 jaar is.

Als Castro zichzelf inderdaad heeft opgehangen, wat nog officieel moet worden vastgesteld, is onduidelijk hoe dat heeft kunnen gebeuren. Volgens de lokale tv-zender WOIO stond hij onder verscherpt toezicht. Pogingen om hem te reanimeren mochten niet baten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen