Nieuws25 okt '11 11:41

Geestelijk vader iPod komt met... een thermostaat [video]

Auteur: Harmen Simon Teunis

Niet iedereen zal hem als persoon kennen, maar íedereen kent zijn beroemdste uitvinding: Tony Fadell. Hij is de geestelijk vader van de iPod, de bekendste mp3-speler ter wereld. Maar nu heeft hij iets nieuws. Jaja: een thermostaat.

Fadell vertrok een aantal geleden bij Apple, oorspronkelijk om met pensioen te gaan. Tot hij achttien maanden geleden opeens bekendmaakte dat hij weer uit zijn pensioen stapte om opnieuw aan het werk te gaan. De wereld spitste de oren: de geestelijk vader van de iPod begon aan een nieuw project! En na anderhalf jaar wachten was daar dan... een thermostaat.

Ja, Fadell brengt nu Nest, een thermostaat op de markt. En dat klínkt wat saai, maar het zou zomaar eens een gat in de markt kunnen zijn. Want de Nest-thermostaat is zuinig, leert zelf bij én ziet er ook nog eens uitermate mooi uit. Het zou dus zomaar kunnen dat die miljoenen thermostaat-eigenaren wereldwijd binnenkort opeens een nieuw stukje techniek aan de muur hebben hangen. Als het aan Fadell ligt in ieder geval wel.