Nieuws15 mrt '13 14:38

Gerritsen integreert opleiding in schaatsploeg

Auteur: Anne-Greet Haars

Annette Gerritsen won zilver op de vorige Winterspelen, maar lukt dat volgend jaar in Sochi ook? De ziekte van Pfeiffer gooide dit seizoen roet in het eten, maar daardoor kreeg ze wel tijd voor andere zaken.

De afgelopen weken gaat het best goed, vertelt Gerritsen vrijdag op BNR. "In het begin na het NK sprint heb ik helemaal niks gedaan, omdat ik eindelijk toe kon geven aan de vermoeidheid die ik de hele tijd voelde. Ik was blij dat ik het even los kon laten, omdat ik eindelijk wist wat de oorzaak was."

Want toen er eindelijk een diagnose werd gesteld, kwam er eindelijk een verklaring na een onzekere periode. "Je bent elke dag met je lichaam bezig en dacht de hele tijd: 'waarom voel ik me zo? Mijn coach Jac Orie kent me heel goed en stond ook voor een raadsel. Gelukkig is het voor hem nu ook verklaarbaar."

Marketing
De schaatster volgt een opleiding commerciële economie aan de Johan Cruijff University. Door de ziekte heeft ze hier meer tijd voor kregen: "Het is lekker voor de afleiding. Ik vind het heel leuk dat er ook dingen uit het schaatsen zijn die ik nu vanaf de andere kant meemaak, zoals sportmarketing. Voor Activia is er bijvoorbeeld een marketingplan opgezet en nu ben ik de marketeer en schrijf ik voor onze ploeg het plan."

Zo is Gerritsen aan het bekijken hoe ze de schaatsers nog meer bij de ploeg kan betrekken. "Schaatsers zijn natuurlijk individuele sporters, maar toch presenteren we ons als ploeg. Ik wil kijken of je niet ongeacht van de prestaties, mensen fan kan maken van een team. We hebben bijvoorbeeld alleen wedstrijden in de winter, dus het is leuk om in de zomer iets te bedenken om de fans ook in die tijd te betrekken bij de ploeg."

Spelen
Gerritsen denkt dat de ziekte het schema voor de Olympische Spelen volgend jaar niet erg heeft verstoord. "Het is niet ideaal, maar ik heb een goede zomer gedraaid. Toen voelde ik me super fit. En nu ben ik weer langzaam aan het trainen."

Gerelateerde artikelen