Nieuws30 nov '11 17:00

Ouders willen meer inspraak

Auteur: Marjolein Niestadt

Ouders krijgen niet altijd de kans hun betrokkenheid op school te tonen. Dat zegt Ouders Online na een pleidooi van minister Van Bijsterveldt voor meer betrokkenheid.

Ouders moeten meer betrokken zijn bij het onderwijs van hun kinderen. Dat schrijft minister Marja van Bijsterveldt in een brief aan de Tweede Kamer. Van Bijsterveldt vindt dat ouders de verantwoordelijkheid niet alleen kunnen neerleggen bij het onderwijs. Alle ouders dienen zich volgens de minister in te zetten voor het verbeteren van leerprestaties van hun kind, voor de school en voor respect voor het werk dat daar gedaan wordt.

Weinig inspraak
Onderwijsdeskundige Miriam Lavell bij Ouders Online is het daar deels mee eens. Maar volgens Lavell krijgen ouders vaak de kans niet om hun betrokkenheid te tonen. 'Wat vergeten wordt is dat ouders eigenlijk heel weinig inspraak hebben over hun eigen kind. Ze kunnen wel zitting nemen in de Medezeggenschapsraad of de Ouderraad, maar dat is een politiek proces. Wat je daar als ouder inbrengt wordt pas veel later uitgevoerd. Bovendien gaat dat niet over je eigen kind.'

De onderwijsbegroting wordt woensdag en donderdag besproken in de Tweede Kamer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen