Nieuws13 jul '12 12:12Aangepast op 13 jul '12 13:35

Hier moet een man parkeren

Auteur: Pieter van den Akker

Vrouwen hebben moeite met inparkeren, laat staan met achteruit inparkeren. In Duitsland hebben ze daar iets op gevonden.

In het dorpje Triberg zijn in een parkeergarage twee speciale parkeerplaatsen aangelegd. Wie de foto hierboven ziet, begrijpt de boodschap meteen: ze zijn bedoeld voor mannelijke automobilisten. Het zijn de enige twee vakken in de garage waar je alleen maar achteruit kunt inparkeren. Vandaar.

Attractie
En dat is mission impossible voor vrouwen, gelooft de burgemeester van Triberg, Gallus Strobel. Maar hij ziet de parkeerplaatsen ook als een mooie stunt. Tegen de Süddeutsche Zeitung zei hij dat de parkeerplaatsen een attractie vormen voor mensen die van autorijden houden, omdat het lastig is in te draaien zonder een betonnen paal te raken. "En over het algemeen zijn mannen hier ook iets beter in dan vrouwen", zegt Strobel.

Het is vrouwelijke bestuurders overigens niet verboden de twee vakken te gebruiken. "Het is vooral een vrolijke marketing-truc, om wat aandacht te krijgen voor onze stad", biecht hij op.

In dezelfde garage blijken er ook 12 parkeerplaatsen voor vrouwen te zijn gemaakt. Die zijn beter verlicht en dichter bij de uitgang.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen