Nieuws3 jun '11 07:39

Faillissementen Ridderhof dreigen

Auteur: Jorn Lucas

De gemeente Alphen aan den Rijn gaat alles in het werk stellen om er voor te zorgen dat ondernemers in winkelcentrum De Ridderhof niet over de kop gaan. Daar schoot Tristan van der V. enkele maanden geleden 6 mensen dood, zichzelf en verwondde velen.

"Wat de oorzaak van een eventueel faillissement van een winkelier ook is, mensen zullen zoiets altijd linken aan het drama", zegt plaatsvervangend burgemeester Bas Eenhoorn.
Ondernemers van het winkelcentrum zeiden eerder dat hun omzet aanzienlijk is gedaald sinds Tristan van der Vlis daar zijn wapens leegschoot. Sommige ondernemers hebben juridische bijstand ingeschakeld. Diverse betrokkenen stellen dat het winkelcentrum sinds het incident minder publiek trekt.
Imagoprobleem
Eenhoorn durft de stelling niet aan of het winkelcentrum te maken heeft met een imagoprobleem. "Soms hoor ik van mensen dat het inmiddels gaat zoals het altijd was. Anderen zijn veel negatiever. Wat dat betreft kan ik niet een heel duidelijk beeld krijgen."
Wel is er een zogenoemd kernteam van de gemeente ingesteld dat zich onder andere bezighoudt met de problemen van de ondernemers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen